Wat kun je als retailer met instore communicatie?

In-store communicatie kan een grote rol spelen bij de marketing en het aantrekken van klanten naar uw winkel. Er zijn veel verschillende soorten winkelcommunicatie, van bewegwijzering tot digitale displays, die u kunt gebruiken om uw doelgroep te bereiken. In deze blogpost verkennen we enkele van de verschillende manieren waarop u winkelcommunicatie kunt gebruiken om het verkeer en de verkoop in uw winkel te verhogen.

Omzet verhogen met instore communicatie

Zoals elke detailhandelaar weet, is duidelijke instore communicatie in de winkel essentieel voor het stimuleren van de verkoop en het bevorderen van de loyaliteit. Studies hebben aangetoond dat klanten die producten en informatie gemakkelijk kunnen vinden, eerder geneigd zijn een aankoop te doen en dat duidelijke bewegwijzering de conversie kan verhogen.

Bovendien kan goed ontworpen communicatie in de winkel bijdragen tot een positievere winkelervaring, wat kan leiden tot terugkerende klanten. Er zijn een aantal manieren om de communicatie in de winkel te verbeteren, zoals interactieve displays, aanwijzingen en productinformatie in meerdere talen en de integratie van technologie in de winkelervaring. Door gebruik te maken van deze mogelijkheden kunnen detailhandelaren hun omzet verhogen en langdurige klantrelaties opbouwen.

Interactieve displays in de winkel

Interactieve displays zijn tegenwoordig een normaal beeld in winkels. Veel klanten vinden ze handig, omdat ze snel informatie over een product kunnen krijgen zonder het aan een verkoper te hoeven vragen. Sommige deskundigen zijn echter van mening dat interactieve displays een negatief effect kunnen hebben op de klantenservice. Zij beweren met name dat het zelfbedieningskarakter van deze displays klanten aanmoedigt tot een doe-het-zelf-aanpak in plaats van hulp te zoeken bij een deskundige medewerker.

Dit kan op zijn beurt leiden tot frustratie en zelfs minder verkoop voor de winkel. Hoewel er geen twijfel over bestaat dat interactieve displays het winkelen voor veel consumenten gemakkelijker hebben gemaakt, is het belangrijk om de potentiële keerzijde te overwegen voordat deze technologie wordt ingevoerd.