ecommerce

Wanneer moet je als ondernemer echt een pinautomaat kopen?

Veel ondernemers vragen zich af of ze een pinautomaat moeten kopen wanneer ze starten met hun onderneming. De aanschaf is natuurlijk niet echt goedkoop, dus het is logisch dat je niet over één nacht ijs gaat. Maar wanneer moet je als ondernemer echter een pinautomaat kopen?

Hoeveel ga je omzetten?

ecommerceDe eerste vraag die je jezelf zal moeten stellen is hoe je als ondernemer je geld gaat verdienen. Heb je alleen een webshop of ook een fysieke winkel. Wanneer je een webshop beheert heb je logischerwijs geen pinautomaat nodig. Bij een fysieke winkel heb je in de meeste gevallen een kassa en dan is een pinautomaat een absolute must. Alleen bij bedrijven die bijvoorbeeld keukens verkopen, waarbij er achteraf op rekening betaald wordt, is een pinautomaat overbodig. Meer informatie lees je op: https://paqar.nl

Een pinautomaat in je winkel heeft als voordeel dat je veel meer betalingen kunt accepteren. Tijdens de introductie van de pinpas konden we het ons niet voorstellen, maar de meeste mensen hebben tegenwoordig bijna geen contant geld meer bij zich. Zij betalen alles met hun pinpas, met een smartphone of smartwatch. Als ondernemer zonder pinautomaat loop je deze potentiële klanten mis als je geen pinautomaat hebt. Een ander voordeel is dat je veel minder contant geld in je winkel hebt, wat natuurlijk een stuk veiliger is.

Dus als je je afvraagt of je als ondernemer een pinautomaat moet kopen, is het antwoord in de meeste gevallen: ja! Alleen als je een webwinkel hebt of op rekening verkoopt, is de aanschaf van een pinautomaat niet nodig. In alle andere gevallen loop je omzet mis zonder pinapparaat in je winkel.