Waarom steeds meer mensen voor kurken vloeren overwegen

In deze tijd kiezen meer en meer mensen voor en vloer van kurk. Waarom vraagt u zich af? Omdat een kurkvloer milieuvriendelijk is, maar tegelijkertijd erg hip.

Het zorgt tevens voor een groot comfort in uw woning. Als u een klein beetje handig bent is het ook mogelijk om de vloer geheel zelf te leggen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kurkvloer te laten leggen. Er zijn vele mogelijkheden.

Laminaat van kurk? Het is mogelijk

kurkEr zijn verschillende soorten kurkvloeren beschikbaar. U kunt ten eerste kiezen voor laminaat van kurk of parket van kurk. Het parket zijn in feite tegels die op de vloer kunnen worden geplakt. U heeft hiervoor een goede ondervloer nodig waar dit op mogelijk is. U kunt bij uw leverancier informeren naar de mogelijkheden van kurk parket.

Als u kiest voor laminaat van kurk, dan werkt dit met een kliksysteem. Zoals dat ook het geval is bij “regulier” laminaat. Zodra u de vloer heeft gelegd of heeft laten leggen moet deze vaak nog worden behandeld. Het kurk is namelijk vaak onbewerkt, en dat kan zorgen voor beschadigingen etc. Vaak worden er 3 lagen lak aangebracht op de vloer om beschadigingen etc. te voorkomen.

Kurk in meerdere kamers in het huis

Sommige mensen kiezen ervoor om 1 kamer in de kurk te laten leggen, anderen kiezen voor en het in het gehele huis te leggen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om in de badkamer een kurkvloer te leggen. Kurk heeft de eigenschap dat het waterafstotend is, dus het kan gerust in de badkamer worden gelegd.